Круглий стіл “Зона вільної торгівлі з ЄС: очікування Рівненщини напередодні підписання Угоди про Асоціацію”

Дата: 6 листопада 2013 року

Захід відбувся в рамках проекту «Зона вільної торгівлі з ЄС: очікування регіонів напередодні підписання Угоди про Асоціацію», який реалізується Поліським фондом міжнародних та регіональних досліджень (м. Чернігів) у співпраці з Інститутом економічних досліджень та політичних консультацій (м. Київ), другою робочою групою Української національної платформи Східного Партнерства та Асоціацією регіональних аналітичних центрів за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Мета “Круглого столу” – розпочати неупереджену дискусію щодо переваг та викликів для Рівненської області від створення Поглибленої та Всеосяжної Зони Вільної Торгівлі з ЄС (ПВЗВТ), окреслення та обговорення можливих наслідків для економіки регіону та окремих галузей. До участі були запрошені народні депутати України, представники бізнесу, місцевої влади, громадських організацій, профспілок, партійних організацій, науковці.

Головний доповідач – науковий співробітник Інституту економічних досліджень і політичних консультацій (м. Київ) Віктор Гречин з темою: «Економічні наслідки підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС»

За результатами дискусії окреслено специфічні для Рівненщини переваги та виклики у разі  приєднання України до Поглибленої та Всеосяжної Зони Вільної Торгівлі з ЄС.